estf... ne demek:)
cümlemizden razı olsun RAB'bim..
bu arada söylemiş olduğu sünnet artık sofralarımız masalara kuruldu kurulalı pek işlenmez oldu..
ben zorlanmıyorum ama alışmaşım bu şekilde oturmaya güzel de oluyo tavsiye olunur;)
bin ah sürüp dudaklarıma ne kadar susulacaksa o kadar sustum...
kenarda gördüm kendimi,telaşın içinde,ben bir hire imişim..gel etme ayyuka varsa bile dilruban aşksız faraza imişsin..
SELAMUN ALEYKUM arkadaşlar hakınızı helal edin ben sıramı bekledim fakat benden önce ki arkadaşlardan ses çıkmadı affınıza sıgınıyorum benim sünneti şerif uygulama ise ALLAH RESÜLÜNÜN,YİYİP İÇTİKTEN SONRA VE YENİ BİRŞEY GİYDİĞİNDE YAPTIĞI DUALAR;
Ebu ümame anlatıyor;ALLAH RESÜLÜ,sofrasını kaldırdığında şöyle dua ederdi;''ALLAH'a sonsuz hamd ediyorum.Nekadar hamd edersek edelim bu,onun nimetleri karşısında yine de kafi değildir.''(buhari,shih5/2078(5142))
Ebu said(r.a)anlatıyor;ALLAH RESÜLÜ,bir şey yediği veya içtiği vakit şöyle derdi;''Bizi yediren,içiren ve Müslümalardan bir fert olarak yaratan ALLAH'a hamd olsun.''(ebu davud,sünen2/394(3850))
Yine Ebu said(r.a)anlatıyor;ALLAH RESÜLÜ,yeni bir elbise giyeceği zaman şöyle derdi;''ALLAH'ım,sana hamdolsun.sensin bana bunu giydiren.(Giydiği şeyi ismiyle zikrederdi;gömlek,sarık,veya elbise)Onu hayırlı işlerde kullanmayı ve onun yapılış gayesinin hayırlı olmasını senden diliyorum.onunla gelebilecek kötülüklerden ve yapılış maksadındaki kötülüklerden de,senin engin rahmetine sığınıyorum.''(ibn hibban,sahih12/239(5420))
Konu daisy_27 tarafından (09-05-2010 Saat 23:48 ) değiştirilmiştir.
''Cennet cennet dedikleri
Birkaç köşkle birkaç huri
İsteyene Ver anları
Bana seni gerek seni.'' Yunus Emre
Allah razi olsun ..
insaAllah uygulamaya calisacagiz..
YAŞASIN ZALİMLER İÇİN CEHENNEM
SAİD NURSİ___________
Daisy Kardeşim ;
Konu için çok teşekkür ederim Allah razı olsun. Amin !
Hakkını helal et bu fakirin Size dönüş yapması gerekiyordu ihmâl ettik.
Tekrar teşekkür ederim.
Ablacığım imtihan edeceğim haberin olsun : )
Rabbim Sizlerden de razı olsu. Amin !
Selâm Evvelde de Ahirde de Üzerinize Olsun...
Sonsuzluk Kervani, istemem azat!
Köleniz olmakmis gerçek hürriyet.
Ölmezi bulmaksa biricik niyet;
Bastiginiz yerde ebedi hasat.
Sonsuzluk Kervani, istemem azat...
Üstâd Necip Fazil Kisakürek
Selâmün Aleyküm ;
Sitemiz üyelerinden kıymetli kardeşim Aybars 'ın herkese selâmı var kendisi askerde olduğu için konuyu takip edemediğini ilettiler ve aşağıda Sizlere paylaşacağım sünnet-i şerifi Sizlere iletmemi emir buyurdular. Sizlere dua ediyor ve Sizlerden dua bekliyor : )
Rabbim kendisinden razı olsun. Amin ! : )
"Efendimiz sallallahu aleyi ve sellemin çok üzerine durduğu teheccüd namazına kalkmayı "
Evet bu haftaki ve bundan sonraki haftalarda teheccüde namazına kalkmaya çalışanlardan olacağız inşaAllah ! Bu işler her kişinin harcı değil er kişinin harcı
Bu sıcak havada kilolarca ağırlıktaki yükün en yüksek binaların üst katlarına çıkarılma işi verilseydi seve seve yapardı herhalde bu fakir bakalım bu vazifeyi hakkı ile ifâ edebilenlerden olabilecekmiyiz !?
Bu vesile ile Aybars kardeşime ve konuyu yakından takip eden bütün kardeşlerime can-ı gönülden teşşekkürlerimi arz ediyorum
Selâm Evvelde de Ahirde de Üzerinize Olsun...
Allah razi olsun ...
ogrenci iken teheccud namazi cok zor geliyor bana zaten sabah namazini kilip yattigimiz icin...
SAİD NURSİ___________
Allah razi olsun ...
ogrenci iken teheccud namazi cok zor geliyor bana zaten sabah namazini kilip yattigimiz icin...
SAİD NURSİ___________
''Cennet cennet dedikleri
Birkaç köşkle birkaç huri
İsteyene Ver anları
Bana seni gerek seni.'' Yunus Emre
Şuan Bu Konuyu 1 Kullanıcı Gezmektedir. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir Üye)