+ Konu Cevaplama Paneli
Sayfa 6 / 6
İlkİlk ... 2 3 4 5 6
Toplam 140 adet sonuç. 126 ile 140 arasi

Konu: Sünnet uygulamaya davet

Durum : reyyan34 isimli üyemiz çevrimdışıdır. (Offline)
    reyyan34 has a reputation beyond repute reyyan34 has a reputation beyond repute reyyan34 has a reputation beyond repute reyyan34 has a reputation beyond repute reyyan34 has a reputation beyond repute reyyan34 has a reputation beyond repute reyyan34 has a reputation beyond repute reyyan34 has a reputation beyond repute reyyan34 has a reputation beyond repute reyyan34 has a reputation beyond repute reyyan34 has a reputation beyond repute
    Tecrübe Puanı
    930

Alıntı dilşad Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    selamun aleykum ahali..
    sıkça giremiyorum o yüzden haberim olmadı affola..
    uyarı üzerine bu sayfaya atladım hemen:)
    kendime biraz daha sıra olduğunu sanıyordum..affola..
    benim söyleyecğim işlenmesi çok kolay bir sünnet..
    Yemekte sağ ayağı dikip sol ayak üzerinde oturmak (Askerde avcı oturuşu)
    bu şekilde mekruha geçen yemeği de engellemiş oluyoruz..
    dua ile..
    sıradaki arkadaşlar sırayı bozunca emir vaki yapmış olduk biraz
    asıl sen kusura bakma :)

Allah razı olsun
    Rabbim uygulayanladan eylesin
    Sen,anılması güzel bir söz ol.Çünkü insan,kendisi için söylenen güzel sözden ibarettir.
    -MEVLANA-

Durum : okyanus isimli üyemiz çevrimdışıdır. (Offline)
    okyanus has a brilliant future okyanus has a brilliant future okyanus has a brilliant future okyanus has a brilliant future okyanus has a brilliant future okyanus has a brilliant future okyanus has a brilliant future okyanus has a brilliant future okyanus has a brilliant future okyanus has a brilliant future okyanus has a brilliant future
    Tecrübe Puanı
    20

Allah razı olsun...

Durum : dilşad isimli üyemiz çevrimdışıdır. (Offline)
    dilşad has a reputation beyond repute dilşad has a reputation beyond repute dilşad has a reputation beyond repute dilşad has a reputation beyond repute dilşad has a reputation beyond repute dilşad has a reputation beyond repute dilşad has a reputation beyond repute dilşad has a reputation beyond repute dilşad has a reputation beyond repute dilşad has a reputation beyond repute dilşad has a reputation beyond repute
    Tecrübe Puanı
    443

estf... ne demek:)
    cümlemizden razı olsun RAB'bim..
    bu arada söylemiş olduğu sünnet artık sofralarımız masalara kuruldu kurulalı pek işlenmez oldu..
    ben zorlanmıyorum ama alışmaşım bu şekilde oturmaya güzel de oluyo tavsiye olunur;)
    bin ah sürüp dudaklarıma ne kadar susulacaksa o kadar sustum...

kenarda gördüm kendimi,telaşın içinde,ben bir hire imişim..gel etme ayyuka varsa bile dilruban aşksız faraza imişsin..

Durum : daisy_27 isimli üyemiz çevrimdışıdır. (Offline)
    daisy_27 has a brilliant future daisy_27 has a brilliant future daisy_27 has a brilliant future daisy_27 has a brilliant future daisy_27 has a brilliant future daisy_27 has a brilliant future daisy_27 has a brilliant future daisy_27 has a brilliant future daisy_27 has a brilliant future daisy_27 has a brilliant future daisy_27 has a brilliant future
    Tecrübe Puanı
    22

SELAMUN ALEYKUM arkadaşlar hakınızı helal edin ben sıramı bekledim fakat benden önce ki arkadaşlardan ses çıkmadı affınıza sıgınıyorum benim sünneti şerif uygulama ise ALLAH RESÜLÜNÜN,YİYİP İÇTİKTEN SONRA VE YENİ BİRŞEY GİYDİĞİNDE YAPTIĞI DUALAR;

Ebu ümame anlatıyor;ALLAH RESÜLÜ,sofrasını kaldırdığında şöyle dua ederdi;''ALLAH'a sonsuz hamd ediyorum.Nekadar hamd edersek edelim bu,onun nimetleri karşısında yine de kafi değildir.''(buhari,shih5/2078(5142))
    Ebu said(r.a)anlatıyor;ALLAH RESÜLÜ,bir şey yediği veya içtiği vakit şöyle derdi;''Bizi yediren,içiren ve Müslümalardan bir fert olarak yaratan ALLAH'a hamd olsun.''(ebu davud,sünen2/394(3850))
    Yine Ebu said(r.a)anlatıyor;ALLAH RESÜLÜ,yeni bir elbise giyeceği zaman şöyle derdi;''ALLAH'ım,sana hamdolsun.sensin bana bunu giydiren.(Giydiği şeyi ismiyle zikrederdi;gömlek,sarık,veya elbise)Onu hayırlı işlerde kullanmayı ve onun yapılış gayesinin hayırlı olmasını senden diliyorum.onunla gelebilecek kötülüklerden ve yapılış maksadındaki kötülüklerden de,senin engin rahmetine sığınıyorum.''(ibn hibban,sahih12/239(5420))
    Konu daisy_27 tarafından (09-05-2010 Saat 23:48 ) değiştirilmiştir.
    ''Cennet cennet dedikleri
    Birkaç köşkle birkaç huri
    İsteyene Ver anları
    Bana seni gerek seni.''
    Yunus Emre

Durum : isminur isimli üyemiz çevrimdışıdır. (Offline)
    isminur has a reputation beyond repute isminur has a reputation beyond repute isminur has a reputation beyond repute isminur has a reputation beyond repute isminur has a reputation beyond repute isminur has a reputation beyond repute isminur has a reputation beyond repute isminur has a reputation beyond repute isminur has a reputation beyond repute isminur has a reputation beyond repute isminur has a reputation beyond repute
    Tecrübe Puanı
    266

Allah razi olsun ..
    insaAllah uygulamaya calisacagiz..
    YAŞASIN ZALİMLER İÇİN CEHENNEM

SAİD NURSİ___________

Durum : geda isimli üyemiz çevrimdışıdır. (Offline)
    geda has a reputation beyond repute geda has a reputation beyond repute geda has a reputation beyond repute geda has a reputation beyond repute geda has a reputation beyond repute geda has a reputation beyond repute geda has a reputation beyond repute geda has a reputation beyond repute geda has a reputation beyond repute geda has a reputation beyond repute geda has a reputation beyond repute
    Tecrübe Puanı
    117

Alıntı daisy_27 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    SELAMUN ALEYKUM arkadaşlar hakınızı helal edin ben sıramı bekledim fakat benden önce ki arkadaşlardan ses çıkmadı affınıza sıgınıyorum benim sünneti şerif uygulama ise ALLAH RESÜLÜNÜN,YİYİP İÇTİKTEN SONRA VE YENİ BİRŞEY GİYDİĞİNDE YAPTIĞI DUALAR;

Ebu ümame anlatıyor;ALLAH RESÜLÜ,sofrasını kaldırdığında şöyle dua ederdi;''ALLAH'a sonsuz hamd ediyorum.Nekadar hamd edersek edelim bu,onun nimetleri karşısında yine de kafi değildir.''(buhari,shih5/2078(5142))
    Ebu said(r.a)anlatıyor;ALLAH RESÜLÜ,bir şey yediği veya içtiği vakit şöyle derdi;''Bizi yediren,içiren ve Müslümalardan bir fert olarak yaratan ALLAH'a hamd olsun.''(ebu davud,sünen2/394(3850))
    Yine Ebu said(r.a)anlatıyor;ALLAH RESÜLÜ,yeni bir elbise giyeceği zaman şöyle derdi;''ALLAH'ım,sana hamdolsun.sensin bana bunu giydiren.(Giydiği şeyi ismiyle zikrederdi;gömlek,sarık,veya elbise)Onu hayırlı işlerde kullanmayı ve onun yapılış gayesinin hayırlı olmasını senden diliyorum.onunla gelebilecek kötülüklerden ve yapılış maksadındaki kötülüklerden de,senin engin rahmetine sığınıyorum.''(ibn hibban,sahih12/239(5420))
    Daisy Kardeşim ;

Konu için çok teşekkür ederim Allah razı olsun. Amin !

Hakkını helal et bu fakirin Size dönüş yapması gerekiyordu ihmâl ettik.

Tekrar teşekkür ederim.

Alıntı isminur Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Allah razi olsun ..
    insaAllah uygulamaya calisacagiz..

Ablacığım imtihan edeceğim haberin olsun : )

Rabbim Sizlerden de razı olsu. Amin !

Selâm Evvelde de Ahirde de Üzerinize Olsun...
    Sonsuzluk Kervani, istemem azat!
    Köleniz olmakmis gerçek hürriyet.
    Ölmezi bulmaksa biricik niyet;
    Bastiginiz yerde ebedi hasat.
    Sonsuzluk Kervani, istemem azat...

Üstâd Necip Fazil Kisakürek

isminur has a reputation beyond repute isminur has a reputation beyond repute isminur has a reputation beyond repute isminur has a reputation beyond repute isminur has a reputation beyond repute isminur has a reputation beyond repute isminur has a reputation beyond repute isminur has a reputation beyond repute isminur has a reputation beyond repute isminur has a reputation beyond repute isminur has a reputation beyond repute
    Tecrübe Puanı
    266

Alıntı geda Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Ablacığım imtihan edeceğim haberin olsun : )
    :) insaAllah imtihani verenlerden oluruzz
    takipcinizim insaAllah

SAİD NURSİ___________

geda has a reputation beyond repute geda has a reputation beyond repute geda has a reputation beyond repute geda has a reputation beyond repute geda has a reputation beyond repute geda has a reputation beyond repute geda has a reputation beyond repute geda has a reputation beyond repute geda has a reputation beyond repute geda has a reputation beyond repute geda has a reputation beyond repute
    Tecrübe Puanı
    117

Alıntı isminur Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    :) insaAllah imtihani verenlerden oluruzz
    takipcinizim insaAllah

Sen buralardamıydın Ablacığım yaaa Hay Allah

Kusur ettik bağışla : )

EyvAllah Ablacığım ! Allah razı olsun. Amin !

Rabbim dunyevi ,uhrevi bütün sıkıntılarını ferâha tebdil eylesin. Amin ! : )

Selâm Evvelde de Ahirde de Üzerine Olsun...

Tecrübe Puanı
    266

Sen buralardamıydın Ablacığım yaaa Hay Allah

Kusur ettik bağışla : )

EyvAllah Ablacığım ! Allah razı olsun. Amin !

Rabbim dunyevi ,uhrevi bütün sıkıntılarını ferâha tebdil eylesin. Amin ! : )

Selâm Evvelde de Ahirde de Üzerine Olsun...
    estagfirullah ne demek ...
    dualariniza gonulden amin ecmain diyorum insaAllah...

SAİD NURSİ___________

Tecrübe Puanı
    117

Selâmün Aleyküm ;

Sitemiz üyelerinden kıymetli kardeşim Aybars 'ın herkese selâmı var kendisi askerde olduğu için konuyu takip edemediğini ilettiler ve aşağıda Sizlere paylaşacağım sünnet-i şerifi Sizlere iletmemi emir buyurdular. Sizlere dua ediyor ve Sizlerden dua bekliyor : )

Rabbim kendisinden razı olsun. Amin ! : )

"Efendimiz sallallahu aleyi ve sellemin çok üzerine durduğu teheccüd namazına kalkmayı "

Evet bu haftaki ve bundan sonraki haftalarda teheccüde namazına kalkmaya çalışanlardan olacağız inşaAllah ! Bu işler her kişinin harcı değil er kişinin harcı

Bu sıcak havada kilolarca ağırlıktaki yükün en yüksek binaların üst katlarına çıkarılma işi verilseydi seve seve yapardı herhalde bu fakir bakalım bu vazifeyi hakkı ile ifâ edebilenlerden olabilecekmiyiz !?

Bu vesile ile Aybars kardeşime ve konuyu yakından takip eden bütün kardeşlerime can-ı gönülden teşşekkürlerimi arz ediyorum

Selâm Evvelde de Ahirde de Üzerinize Olsun...

Tecrübe Puanı
    266

Allah razi olsun ...
    ogrenci iken teheccud namazi cok zor geliyor bana zaten sabah namazini kilip yattigimiz icin...

SAİD NURSİ___________

Tecrübe Puanı
    266

Allah razi olsun ...
    ogrenci iken teheccud namazi cok zor geliyor bana zaten sabah namazini kilip yattigimiz icin...

SAİD NURSİ___________

daisy_27 has a brilliant future daisy_27 has a brilliant future daisy_27 has a brilliant future daisy_27 has a brilliant future daisy_27 has a brilliant future daisy_27 has a brilliant future daisy_27 has a brilliant future daisy_27 has a brilliant future daisy_27 has a brilliant future daisy_27 has a brilliant future daisy_27 has a brilliant future
    Tecrübe Puanı
    22

Daisy Kardeşim ;

Konu için çok teşekkür ederim Allah razı olsun. Amin !

Hakkını helal et bu fakirin Size dönüş yapması gerekiyordu ihmâl ettik.

Tekrar teşekkür ederim.

Helal olsun....!
    İsteyene Ver anları
    Bana seni gerek seni.''
    Yunus Emre

Tecrübe Puanı
    117

Alıntı daisy_27 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Helal olsun....!
    EyvAllah da Muhterem Kardeşim !

Sen nerelerdesin yahu !?

Tecrübe Puanı
    22

EyvAllah da Muhterem Kardeşim !

Sen nerelerdesin yahu !?
    Burdayım bu aralar pek giremiyorum foruma iş,güç,enerji...:)Haklarınızı helal edin.Devam ettirelim inşaallah sünet uygulamayı,üç aylardayız mübarek gün ve gecelerdeyiz bu güzel zaman dilimlerini değerlendirmek lazım.Selam ve dua ile.....
    İsteyene Ver anları
    Bana seni gerek seni.''
    Yunus Emre

+ Konu Cevaplama Paneli
Sayfa 6 / 6
İlkİlk ... 2 3 4 5 6

Konu Bilgileri ve Seçenekler

Users Browsing this Thread

Şuan Bu Konuyu 1 Kullanıcı Gezmektedir. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir Üye)